BAUCONFLEX

 Arbeidsbemiddeling en Intermediair in Bouw en Techniek

Timmermannen, werken in de Bouw

De vakbekwame timmerman is een allround vakman en kan tal van uiteenlopende werkzaamheden verrichten, zoals het plaatsen van deuren en kozijnen, het maken van een trap of een aftimmerklus.

Het is een zeer veelzijdig beroep waarbij de werklocatie iedere dag anders kan zijn. Soms zal dat in een werkplaats zijn, soms langdurig in een nieuwbouwproject en soms iedere dag in een ander woonhuis bij consumenten thuis. Een timmerman is zelfstandig aan de slag voor aannemers en voor onderhoudsbedrijven.

Een timmerman moet zowel vanaf een technische tekening kunnen werken als vanuit eigen visie en kennis. Voor een timmerklus bij een consument thuis is vaak geen technische tekening aanwezig. In dat geval moet de timmerman op basis van zijn praktijkkennis met de juiste oplossing voor het gestelde vraagstuk komen.

Houtrot problemen oplossen

Een timmerman is ook de aangewezen persoon om problemen met houtrot op te lossen. Bij hele slechte plekken met houtrot zal de timmerman besluiten een stuk hout te vervangen. Bij wat kleine plekken met houtrot zal de timmerman met een 2 componenten middel het probleem kunnen oplossen.

Naast de timmeropdrachten wordt een timmerman ook vaak ingeschakeld voor het aanleggen van gipsen plafonds. Een timmerman weet precies hoe hij dat moet aanpakken en zorgt ervoor dat de gipsplaten op de juiste manier gemonteerd en vastgeschroefd worden. Na het vastschroeven dienen de schroefgaten afgewerkt te worden, zodat het plafond een mooi strak geheel vormt.

Opleiding tot timmerman

Een timmerman dient een opleiding tot timmerman gevolgd te hebben. Vaak kan dat door bij een werkgever 4 dagen te werken en dat te combineren met 1 dag school. Praktijk en theorie komen op die manier perfect samen. Na de basisopleiding kan de timmerman zich specialiseren in een bepaalde vakrichting.

Bauconflex Arbeidsbemiddeling Intermediair Vacaturebank

Arbeidsbemiddeling en Intermediair in Bouw en Techniek

Bauconflex beschikt over 2 vestigingen.

Vestiging Rijswijk
CBBS Flex BV
JC van Markenlaan 3, 2285 VL Rijswijk
Telefoon 06 - 27181445 / 06 - 27231017
Email:

Vestiging Leeuwarden
Bauconflex Noord
Legedyk 4, 8935 DG Leeuwarden
Telefoon 085 - 0667940
Email:

Bauconflex SBB Erkend Leerbedrijf

Bauconflex is een Erkend Leerbedrijf