BAUCONFLEX

 Arbeidsbemiddeling en Intermediair in Bouw en Techniek

Schilders en schildersbedrijven

Werkzaamheden schilder

De werkzaamheden van een vakbekwame schilder bestaan uit veel uitlopende werkzaamheden, denk daarbij aan het binnenschilderwerk en het buitenschilderwerk, maar tegenwoordig ook steeds meer het behangen van ruimtes. Als schilder weet je wat het is om te werken voor schildersbedrijven, woningcoörporaties, in het vastgoed en in de renovatiesector. Een vakbekwame schilder is bekend met verfsystemen en beglazingssystemen, maar moet ook zo aan de slag kunnen in een traditionele jaren 30 woning met veel houtwerk.

Een vakbekwame schilder heeft de juiste opleidingen doorlopen, heeft goede kennis van de materialen, weet met de opgebouwde ervaring allerlei klussen aan te pakken, werkt schoon, veilig en milieubewust.

Binnenschilderwerk

Het binnenschilderwerk bestaat hoofdzakelijk uit het schilderen van deuren, kozijnen, hallen en trappen, maar ook de plafonds horen natuurlijk bij het schilderwerk. De schilder kiest daarbij de juiste verfsoort of stemt dat af met de opdrachtgever. Uiteraard beschikt de schilder over goede kennis van de verfsoorten, van kitten en andere schilderproducten, zodat de juiste producten worden gebruikt met een zo lang mogelijke levensduur.

Algemeen geldt dat de ondergrond van het te schilderen object goed en grondig geprepareerd moet worden zodat de nieuw aan te brengen verflaag daar zo optimaal mogelijk op kan hechten. Slechte plekken in het hout wordt eerst vakkundig bijgewerkt, voordat het daadwerkelijke schilderwerk kan plaatsvinden. Indien er veel houtrot wordt aangetroffen, dan kan een timmerman die plekken eerst verhelpen, voordat de schilder aan de slag gaat. Waar nodig wordt eerst een grondlaag aangebracht, daarna pas het eindproduct. Voor plafonds en muren worden sauzen gebruikt, ook daar adviseert de schilder de opdrachtgever over de verschillende verfproducten en kwaliteiten daarvan. De schilder stemt het product af op de te schilderen ruimte. In een natte cel wordt vanzelfsprekend met vochtbestendige producten gewerkt.

Naast het reguliere schilderwerk worden schilders ook vaak ingezet om muren weer eens van een mooie nieuw behang te voorzien. De behangsoort is meestal door de opdrachtgever bepaald, vaak consumenten, de schilder kan de juiste behanglijm adviseren. Ook de muren dienen eerst geprepareerd te worden. Gaten en oude boorgaten moeten eerst geplamuurd worden om een zo vlak mogelijke muur te maken. Niet onbelangrijk is dat de schilder probleemloos behang met een motief kan verwerken en een strak behangen ruimte kan opleveren. Voor zowel het schilderen als het behangen is schoon werken erg belangrijk, een vakbekwame schilder houdt zijn omgeving netjes, houdt zijn gereedschap schoon en gaat milieubewust en veilig met de producten om.

Buitenschilderwerk

Voor het buitenschilderwerk worden weer andere eigenschappen van de verfproducten verwacht, maar ook van de schilder zelf. De verf dient uiteraard bestand te zijn tegen zon, wind en regen. Het buitenschilderwerk bestaat hoofdzakelijk uit deuren, kozijnen, dakranden en dakkapellen. Ook hier weet de buitenschilder welke verf hij het beste kan gebruiken om het schilderwerk weer voor jaren mee te kunnen laten gaan. De schilder moet niet bang zijn om een steiger op te gaan en het weer zit natuurlijk ook niet altijd mee en kan het soms best koud zijn. Met de juiste beschermende kleding moet dat echter geen probleem zijn.

Ook hier geldt dat slechte plekken in het hout eerst goed en vakkundig gerepareerd worden, anders zal de uiteindelijke verflaag snel onder de weersinvloeden kunnen gaan lijden.

Bauconflex Arbeidsbemiddeling Intermediair Vacaturebank

Arbeidsbemiddeling en Intermediair in Bouw en Techniek

Bauconflex beschikt over 2 vestigingen.

Vestiging Rijswijk
CBBS Flex BV
JC van Markenlaan 3, 2285 VL Rijswijk
Telefoon 06 - 27181445 / 06 - 27231017
Email:

Vestiging Leeuwarden
Bauconflex Noord
Legedyk 4, 8935 DG Leeuwarden
Telefoon 085 - 0667940
Email:

Bauconflex SBB Erkend Leerbedrijf

Bauconflex is een Erkend Leerbedrijf